Gemeente Oss heeft een nieuwe website gelanceerd genaamd : MIJN BUURT OSS

 

Op deze website kunt u ideeën zetten voor uw buurt, waar u samen met andere bewoners aan zou willen werken. Denk aan het schoonmaken van uw straat, plaatsen van bloembakken of verbeteren van ............

Verder kunt u informatie vinden over grote werkzaamheden in de straten van Oss.

 

Zie ook onderstaande flyer en via QR code kunt u de site openen en dan aanmelden.

 

 

Beste wijkbewoners,

 

Operatie steenbreek is een campagne die gevoerd wordt om bewoners te stimuleren om hun tuin te ‘ont -tegelen’ en om daarvoor in de plaats een plant, boom of struik neer te zetten.

Dit is goed voor de biodiversiteit.

In het kader van deze campagne wordt er een regentonnen actie gehouden, waarbij bewoners een korting bon krijgen op de aanschaf van een regenton.

Door klimaatverandering zal het vaker heviger gaan regenen en langer droog blijven.

 

Daarom is het belangrijk dat mensen zelf hun water opvangen, zodat ze geen beroep hoeven te doen in droge periodes op ons drinkwater om te planten water te geven.

 

Download hieronder staande korting bon.

Download
p3_2020_BON-REGENTONACTIE-helemaal toega
Adobe Acrobat document 164.0 KB

Nieuw Wijkraad lid

 

Wij zijn weer compleet. De heer Ardwin Lantain neemt zitting in de wijkraad. de heer Lantain heeft zich in de openbare vergadering van 29 augustus voorgesteld. Zijn installatie procedure wordt nu opgestart.

Buurt initiatieven

 

Na een zorgvuldige analyse en buurt onderzoek en overleg met de gemeente worden momenteel twee buurt initiatieven in onze wijk uitgevoerd.

 

A.       Op initiatief van bewoners uit park Zwanenberg wordt er een natuurspeelvoorziening gerealiseerd op de hoek Tulpstraat en Kortfoortstraat. Er is een begin gemaakt en op  zaterdagochtend 15 februari en 7 maart gaan buurtbewoners verder aan de slag. 

 

B.       In de Chrysantstraat is door bewoners een mooie buurttuin gerealiseerd.

           Zie foto met bijgaande tekst.

 

Een nieuwe buurttuin langs de fietsstraat aan de Osse Chrysantstraat zorgt voor een reductie van 17.000 kilo aan CO2. De tuin is vorige week aangelegd. Het project is uitgevoerd door twintig omwonenden, de gemeente Oss, de Wijkraad Oss-Zuid en de Stadse Boeren Oss.

 

De buurttuin ligt langs de fietsstraat aan de Chrysantstraat, ingeklemd tussen de Wethouder Van Eschstraat en de Floraliastraat. De bij het project betrokken bewoners komen uit die drie straten en de nabijgelegen Asterstraat. De tuin moet een permanente groene ontmoetingsplek voor de buurtbewoners gaan worden. Het groeien en telen van planten, bloemen en eetbaar groen zorgt volgens de initiatiefnemers voor een extra verbindende factor.

 

Fietsstraat

 

Werkgroep Fietsstraat Oss-Zuid heeft zijn eind rapport gepresenteerd aan de wijkraad.

De wijkraad is zeer tevreden met dit eindrapport en zijn trots en hebben veel respect alles wat de werkgroep heeft gedaan.

Naar aanleiding van dit rapport heeft de wijkraad een aanbevelingsbrief voor het college geschreven.

Samen met de werkgroep hebben we deze brief en het rapport op Donderdag 4 juli aangeboden aan wethouder Joop van Orsouw van verkeer en vervoer.

Download
Rapport Fietsstraten Oss Zuid 01072019[2
Adobe Acrobat document 434.7 KB
Download
Fietsstraat.pdf
Adobe Acrobat document 86.8 KB

Wist u dat op de hoek van de Willibrordusweg en Bremlaan(tegenover het hertenkampje) een natuur speeltuin is gerealiseerd met de bewoners?